Kundtjänstavdelningen

Timmar

Mån - Fre

7:00AM - 9:00PM

Lör - Sön

7:00AM - 6:00PM

(GMT-7)

Returvillkor

Vi förstår att saker och ting ibland förändras och du kan behöva returnera din beställning. Det är därför vi sätter upp en 30 dagars returpolicy för dig

30-dagars nöjdhetsgaranti

Du kan returnera dina produkter som köpts från oss inom 30 dagar från mottagandet och få återbetalning, utbyte eller butikskredit för framtida köp, om:

(a) Du har fått en produkt med skadat eller nedsmutsat paket;

(b) Du har fått en produkt som är defekt eller på annat sätt dålig;

(c) Du har fått fel föremål;

(d) Du har ändrat dig och vill skicka tillbaka en oanvänd och oöppnad produkt.

Vi erbjuder endast denna 30 dagars returpolicy för produkter som köpts på denna webbplats / Om du har köpt "Derila" -produkter från andra säljare, se inköpssidan för returer, eftersom sådana returer kan omfattas av säljarens policy som vi inte har någon kontroll över.

Order received

30 dagar

CAN RETURN

CANNOT RETURN

Fill contact form

3 business days

Customer support will send you:

  • link to returns form;
  • RMA number;
  • return address.

Send us return parcel + tracking number

Parcel received

14 business days

REFUND ISSUES

Please note that shipping costs are not refundable.

Steg att vidta inför en retur

Steg #1 – Kontakta vår kundtjänst genom att fylla i kontaktformuläret här på https://derilasleep.com/contact inom 30 dagar från att du har fått din beställning. Ge kundtjänsten ditt fulla namn, din e-postadress och ditt ordernummer, och beskriv i korthet anledningen till varför du vill returnera varan.

Steg #2 – Vår kundtjänst svarar på din förfrågan inom 3 arbetsdagar, och om din returförfrågan lever upp till villkoren i vår Returpolicy och de allmänna villkoren kommer kundtjänsten att ge dig en länk till ett returformulär. När du har gett oss den information vi behöver ger vi dig ett så kallat Return Merchandise Authorization ("RMA")-nummer och en returadress.

Steg #3 – Packetera produkten igen på ett säkert och korrekt sätt, fäst RMA-formuläret på en synlig plats på förpackningen, och skicka tillbaka produkterna till returadressen som du fått av kundtjänstteamet. Observera att vi bara kan ta emot returnerade produkter om RMA-numret sitter på paketet och om paketet skickas till den returadress vi angett.
Felfria produkter måste returneras oanvända i samma skick som från tillverkaren, i en oskadad originalförpackning. För skadade produkter, vänligen kontakta vår kundtjänst innan du arrangerar returen.

Steg #4 – Skicka spårningsnumret för returpaketet och din unika returlänk till oss. Observera att fraktkostnaderna för returen inte återbetalas. Returer utan spårningsnummer kan nekas av vårt lager, så se till att du använder en registrerad försändelse eller annan spårbar fraktmetod, och glöm inte att skicka spårningsnumret till oss.

Steg #5 – När vi har mottagit de returnerade produkterna och inspekterat dem utfärdar vi en återbetalning inom 14 dagar. Observera att kostnaderna för returen inte återbetalas av oss.
När en återbetalning har utfärdats tar det vanligtvis 3-5 arbetsdagar för pengarna att dyka upp på ditt bankkonto. Återbetalningen skickas till den betalningsmetod som användes för att betala för beställningen.

Läs gärna våra allmänna villkor för mer information om vår retur- & återbetalningspolicy.